Gewapend met petitie naar Tweede Kamer

694-3

Kamerlid Linda Voortman met David en Daniël. Foto: Caspar Huurdeman

Artikel gepubliceerd door AD.

David (12) en Daniël (11) Mytnik uit Baarn hebben donderdag bijna 12.500 handtekeningen aangeboden aan de Tweede Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie. Zij hopen zo staatssecretaris Klaas Dijkhoff ervan te overtuigen dat zij niet naar Rusland moeten worden uitgezet.

,,Om acht uur vertrokken we met 65 mensen richting Den Haag”, vertelt Heidi van Otten van het steuncomité dat het gezin bijstaat.

Naast de ouders van David en Daniël, hun vriendjes, klasgenoten en andere steunbetuigers, was ook burgemeester Mark Röell van Baarn in Den Haag. ,,Zijn betrokkenheid doet veel goed.”

Röell is van mening dat kinderen die tien en elf jaar in Nederland wonen, niet naar een land kunnen worden gestuurd waarvan ze de taal en cultuur niet kennen. ,,Hun geboorteland is Nederland. Ik hoop dat deze actie, samen met eerdere acties zoals de manifestatie op de Brink, bijdraagt aan een oplossing voor de kinderen”, aldus Röell.

Dijkhoff
In het debat na de overhandiging van de petitie aan Linda Voortman van de Kamercommissie zei Dijkhoff niets te voelen voor verruiming van het kinderpardon. Van Otten vindt dat onbegrijpelijk. ,,Als je constateert dat 92 procent van de aanvragen wordt afgewezen, kun je je afvragen of de wetgeving wel het beoogde resultaat behaalt.”

Ze hoopt dat Dijkhoff zijn besluit wil heroverwegen. ,,De bijna 12.500 handtekeningen laten zien dat daar brede steun voor is.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s